WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor LoirewijnRUIMTE MAKEN IN DE KELDER: dozen tot € 12,50 korting!

29 februari 2024

Dry January en February zijn voorbij, het nieuwe wijnjaar is begonnen! Na de diverse Salons zitten onze wijnboeren midden in de snoei. Ondertussen komen hier de eerste nieuwe jaargangen binnen zoals L'Oiseau Blanc 2022, een subtiele op hout gerijpte Chenin van Domaine de Montoray, en de sappige 5 liter BiB's van Vincent Roussely: Gamay 'Canaille' en Sauvignon 'L'Escale'. Binnenkort volgen de wijnen van La Trochoir, Domaine Rochouard, Maunoury en vele anderen.

Om de nieuwe voorraad kwijt te kunnen moeten we ruimte maken in de kelder! Daarom geven we komende weken op een aantal wijnen korting, tot wel € 12,50 bij aanschaf van een doos van 6. Op = Op!
Kom vrijdag of zaterdag langs in de winkel en zoek uit! Je kan je bestelling ook reserveren door een mail te sturen naar: bestel@wijnwerk.eu . Woon je in Rotterdam of Schiedam dan komen we je bestelling vanaf 2 'kortingdozen' gratis bij je afleveren.

In de winkel op te halen,

Doos van 6 flessen met € 7,50 korting :

 • Saumur Rosé
 • Bourgueil  Rochouard
 • La Burette
 • Touraine Rosé Vermeil

Doos van 6 flessen met € 10,00 korting :
 • Muscadet Clos Joubert
 • Muscadet Clos la Févrie
 • Les Lys
 • La Madone sur Volcan 

Doos van 6 flessen met € 12,50 korting :
 • Consonance
 • Vouvray Demi-sec
 • Le Pied a L’EtrierVanaf vrijdag 12 januari zijn we weer geopend op de gebruikelijke tijden.

26 november 2023

Wijnwerk 2x bij de beste 60 volgens Nicolaas Klei
Consonance 2021 van Jonathan Maunoury en Elisabeth 2019 van La Trochoire zitten bij de beste 60 wijnen van 2023! Elisabeth is bij ons publiek zo goed in de smaak gevallen dat zij al uitverkocht is voordat de top 60 deze week in de Elsevier staat. Gelukkig hebben we van La Trochoire net een spannende rode binnen: Le Vau Breton 2022, Cabernet Franc met een puntje Chenin.

Proefdoos winter- klassiek of natuur met € 10,-  korting
Speciaal voor de wintermaanden hebben we twee proefdozen samengesteld met biologische en biodynamische wijnen om lekker voor de kachel en bij de winterdis te drinken. Één puur natuur en één met meer klassieke wijnen. De proefdozen Wit, Rood en Rosé zijn vernieuwd.

    Proefdoos winter - klassiek
    Proefdoos winter - natuur
    Proefdoos Wit
    Proefdoos Rood
    Proefdoos RoséNieuwe Aanwinsten

6 april 2023

De afgelopen weken zijn veel nieuwe wijnen en jaargangen binnen gekomen. Hieronder introduceren we twee van onze drie nieuwe wijnmakers.

Les Jardins de Theseiis
De tot wijnmakers omgeschoolde Canadese biologen Anouk en Paul-André zijn door het drinken van een geweldige wijn, ‘Bruno n’ Côt’, in contact gekomen met Bruno Allion in Thésée. Bruno bleek een pionier op het gebied van natuurwijn en al sinds 1997 gecertificeerd biodynamisch. Het landgoed is fenomenaal: wijngaarden afgewisseld met fruitbomen en stukken moestuin en natuurlijke kelders uitgegraven in de tufsteen; ideaal voor wijnmaken en opslaan.
En wat een geluk, Bruno zocht een opvolger! De eerste oogst en vinificatie in 2017 doen ze nog gezamenlijk, daarna is Les Jardins de Theseiis een feit. Anouk en Paul hebben precies het wijnbedrijf gevonden dat ze zochten; een klein biodynamisch landgoed van 5 hectare waar ze natuur-terroirwijn maken die ze zelf graag drinken.
Tijdens onze eerste ontmoeting met Anouk op de Salon Saint Jean zijn we als een blok gevallen voor hun wijnen.

Les Chemins de l'Arkose
Yvan Bernard is al sinds 2001 zelfstandig wijnmaker en heeft zijn gaarden stap voor stap opgebouwd. Audry Baldassin werkt inmiddels 9 jaar mee en is sinds 2020 partner. Vanaf dat moment heten ze Les Chemins de l’Arkose, naar de vulkanische erosie-zandsteen waar ook hun dorp Montpeyroux uit is opgebouwd.
Bepalend voor de wijnen is de diversiteit in de vulkanische grond: Arkose, basalt en granietklei. Dankzij de hoge ligging behouden de wijnen hun frisheid. Behalve het terroir is hun biodynamische (Demeter) aanpak is essentieel. Ieder perceel krijgt de behandeling die het nodig heeft; begrazing, verrijkende tussen-beplanting en biodynamische preparaten om het micro-bacteriële leven te stimuleren en de weerstand van de wijnstokken te versterken. Ze maken eigenwijze, energieke wijnen waarbij in de assemblage zelfs een verfrissend tipje wit bij het rood mag!

Ook nieuw en net binnen
Van L'Orée du Sabia - A l'Orée Rouge een assemblage van Pinot Noir & Negrette, 5L BiB sur Mer Rouge - Pinot Noir en 3L BiB sur Mer Rosé - Negrette.
Twee nieuwe wijnen van van Jonathan Maunoury; de Cabernet Franc - Mon nom est Rouge en de Pet Nat - Popopop!  Van Domaine des Roy hebben we naast nieuwe jaargangen Sauvignon en Les Linottes nu ook de rosé Vermeil van Grolleau & Gamay.
Verder o.a. nieuwe jaargangen Grolleau Gris, Cheverny Blanc et Rouge, BiB's Van Rochouard & Vincent Roussely en de Pineau d'Aunis wijnen van Domaine Colin.Nieuwe ontdekkingen in aantocht.

15 maart 2023

De oogst van onze proefreis langs de diverse salons en wijnboeren in februari is in aantocht. Nieuwe ontdekkingen zoals de wijnen van les Chemins de l’Arkose uit de Auvergne zijn al binnen. Dat geldt ook voor nieuwe jaargangen zoals Les Lys van Domaine de Montoray en de BiB’s van Vincent Roussely en Domaine Rochouard. Andere aanwinsten volgen de komende weken, daarover in de volgende nieuwsbrief meer.
Nouveaux Vignerons - Nouveaux Vins!

15 november 2022

Half oktober, direct na de oogst, was hét moment voor een rendez-vous met nieuwe wijnmakers en zijn we afgereisd naar de Loire. Bij allen was de vinficatie in volle gang en hebben we als opwarmertje voor een proefsessie de fermenterende wijnen in de maak direct uit de stalen, betonnen en houten vaten geproefd. Verrassend en veelbelovend!

Drie ambitieuze jonge wijnmakers die, uit liefde voor het wijn maken, hun eigen bedrijf zijn gestart hebben we direct in de Wijnwerk familie opgenomen.

Jonathan Maunoury, van oorsprong chemicus, werkte in de kunststof industrie tot hij ontdekte dat aan de wijn die hij dronk wel 200 stoffen mogen worden toegevoegd! Genoeg aanleiding om oenologie te gaan studeren in Beaune met als doel wijn te maken zonder toevoegingen. Bij verschillende biodynamische wijnmakers heeft hij de finesse van het vak geleerd.

Bastien Rocour - is autodidact en heeft zijn stijl van wijn maken ontwikkeld door veel te proeven, te onderzoeken en te experimenteren. Dat resulteert in eigenzinnige wijnen, waaronder Elisabeth 2018; een originele Chenin met een lichte tinteling bij aandronk en daarna een caleidoscoop aan smaken!

Timothée Delalle heeft een meer klassieke weg gevolgd door na de wijnacademie eerst ervaring op te doen bij verschillende wijnmakers in Zwitserland en Montlouis. Toen de kans zich voordeed heeft hij het domein van zijn dromen overgenomen. Hij heeft de transitie naar biologisch gelijk ingezet en maakt zowel soepel fruitige als meer gelaagde wijnen.Glaswerk van Wijnwerk

3 september 2022

Tom Vincentie heeft ons logo op het winkelraam geschilderd. Samen met onze nieuwe zomerse zonneschermen zorgt dat voor meer zichtbaarheid in de straat en koelte in de winkel! Eindelijk hebben we nu ook het Wijnwerklogo op ons favoriete glas waar we bij onze wijnmakers altijd uit proeven. De glazen zijn nu te koop.

La météo et les vendanges
Het is nog niet voorbij die mooie zomer maar in deVal de Loire is de wijnpluk al in volle gang!
Door het aanhoudende zomerweer zijn de druiven veel eerder rijp dan gebruikelijk waardoor de oogst soms wel 3 weken eerder is gestart. Ondanks de droogte lijkt de kwaliteit veelbelovend en is de kwantiteit gelukkig beter dan vorig jaar.
Veel van onze boeren oogsten met familie en vrienden. Bij Vignes de l’Alma wordt er zoals ieder jaar geplukt met de bejaarden uit Saint-Florent- le-Vieil. Die staan altijd klaar dankzij hun flexibele agenda! Sébastien Branger van Domaine Haute Févrie is in juni al begonnen met het werven van plukkers & sjouwers op de sociale media.

Proefdoos Nazomerwijn met € 7,50 korting
Omdat er geen eind aan lijkt te komen hebben we een doos Nazomerwijn samengesteld. Met Muscadet Sèvre et Maine, Chenin uit Saumur, Sauvignon uit Quincy, Rosé uit Orléans, rode Touraine uit Pontlevoy en Pineau d’Aunis uit Thoré-la-Rochette in de Vendôme kan je de zomer uitzingen. Ook de proefdozen Wit, Rood en Rosé zijn weer vernieuwd.Nieuwe wijnen, wijnwerkproducties 2022

6 juni 2022

Nieuw binnen!
Uit de Nantaise hebben we twee nieuwe wijnen van Michel en Guillaume Ménager van Domaine de la Parentière. De Ménagers zijn‘natuurwijnmakers’ avant la lettre. Zij werken zoals hun grootvader dat al deed, biologisch, zonder chemische middelen op het land en zonder toevoegingen in de wijn. Behalve wijn verbouwen ze ook graan, aardappels en uien en dat is uitzonderlijk in de wijnwereld waar monocultuur de standaard is. Ze maken bijzondere wijnen!

Le 54 l'Original is een rode wijn van de vergeten druif Plantet 54-55. Een kruising ontwikkeld om goed weerstand te bieden tegen voorjaarsvorst en meeldauw, ideaal voor de Pays - Nantaise.
Het is een druif die een wijn oplevert met een unieke, frisse - framboosachtige smaak. Verrassend genoeg lekker bij veel gerechten, dus experimenteer er op los!
Fraîcheur Iodée de l'Atlantique is een witte wijn van de Folle Blanche die de Ménager's componeren door geduldig de rijping 'sur lie' af te wachten tot de juiste diepte verkregen is, dat kan meer dan een jaar
duren. Soms kiezen ze er zelfs voor om 2 jaargangen te combineren, vandaar dat een jaartal op het etiket ontbreekt. De naam doet de wijn eer aan; een vleugje iodée en de frisheid van een Atlantische bries!

Van Julien Pinon hebben we de Vouvray sec - Bon Pinon 2020 binnen. Als ode aan zijn grootvader heeft hij van 100 jaar oude stokken deze Vouvray gemaakt, op dezelfde manier als in die tijd gebruikelijk, dus puur natuur! Ook het etiket is een herdruk van het origineel van zijn Opa. Een mooie Chenin, ingetogen met een vleug acacia honing en een appeltje.

Het wachten was op de botteling van de Berceau des Fées 2021 van Tessa Laroche. Het is gelukt, hij zit op de fles maar door de voorjaarsvorst in 2021 wel in heel bescheiden mate. We hebben dus maar een klein beetje kunnen inkopen. Van de Savenièrres Roche aux Moines, een chenin die geschikt is om te laten verouderen, hebben we naast de  2020 ook nog wat 2018 ingekocht.

Vlierbloesemsiroop en Wijnwerkazijn gebotteld
Onze wijnwerkproducties 2022 zijn weer te koop. De Vlierbloesemsiroop en Wijnazijn zijn net gebotteld. Je kan ze op de website vinden onder het kopje Bijdewijn.


De wijnen van Sanzay

6 april 2022

Beste Wijnliefhebber,

Domaine des Sanzay ligt in het wijndorp Varrains, even ten zuiden van Saumur.
De Saumurois is vooral bekend om de mouserende wijnen van Chenin en Chardonnay. Ook de rode Cabernet Franc wijnen uit Saumur Champigny en Saumur Puy-Notre-Dame zijn van bijzonder hoge kwaliteit. Ons assortiment Sanzay wijnen laat goed zien wat de streek te bieden heeft.
De variatie is groot genoeg om er het hele paasweekend mee te vullen!
De Saumur Brut bij het ontbijt en de oesters, Les Bazilles bij de eerste asperges of een gevulde salade, de Saumur Champigny ‘Domaine’ met Morilles-risotto, ‘Vieille Vignes’ bij het lam en om af te sluiten de Saumur Rosé bij aardbeien met balsamico en basillicum.
Kortom een proefdoos waardig!Vulkanische wijnen van Gilles Bonnefoy

23 december 2021

Dacite 2021 en La Madone Gamay sur Vulcan 2021 van Gilles Bonnefoy zijn net gebotteld en nu al te koop bij Wijnwerk.
De wijnstokken van la Madone groeien op de hellingen van de uitgedoofde vulkanen van de Auvergne. Gilles werkt biodynamisch en in de wijnen die hij van de Gamay druif maakt proef je de vulkaan terug. Het zijn intense, uitgesproken wijnen waarin de goede eigenschappen van de Gamay optimaal uitkomen.

‘Deze Forez smaakt feestelijker dan ooit – met onder het rode fruit de kracht van het graniet respectievelijk een rokerig vleugje vulkaangrond. Wijn die de essentie toont, de diepte ingaat, het terroir, zijn achtergrond, laat spreken, en dat alles met zwier en panache’  Nicolaas KleiWijnwerk met 2 wijnen bij de beste 60 van Klei!

3 december 2021

Wijnkenner Nicolaas Klei proefde honderden wijnen en koos de lekkerste 60 voor de jaarlijkse wijngids in de Elsevier. Saumur Brut 400 van Domaine Sanzay en Les Lys van Domaine de Montoray zitten erbij!

Ménard, klein uit overtuiging!

27 oktober 2021

Op het moment dat Hervé Ménard in 1994 het domein in de Bourgueil overneemt van zijn vader is het een middelgroot bedrijf. De 17 hectare beperken Hervé in de manier waarop hij wijn wil maken. Uit liefde voor de wijnstok, de grond en het paard neemt hij het rigoreuze besluit 14 hectare te verkopen en de omslag naar biologisch te maken. Hij behoudt zijn mooiste wijngaarden op 3 verschillende terroirs om de diversiteit in zijn Cabernet Franc wijnen te bewaren. Sindsdien bewerkt hij het land met zijn 2 werkpaarden, Terroir & Tempette. Inmiddels heeft hij er een paard en een halve hectare bij waarop hij, tegen de regels van de appelation in, Chenin wijnstokken heeft aangeplant. We zijn benieuwd naar de eerste jaargang die in het voorjaar 2022 wordt gebotteld. Zijn 3 Bourgueils stoppen we alvast in een proefdoos!

Proefdoos Ménard & Proefdoos Herfstwijn met € 7,50 korting!
Naast de Proefdoos Ménard hebben we ook een Proefdoos Herfstwijn samengesteld met o.a. Les Fresnaies van Domaine Dhommé, een Chenin op hout gerijpt die super combineert met zuurkool. En Pierre Francois van Patrice Colin, heerlijk bij hutspot en paddestoelgerechten.

Wijnwerk-winkel ook op woensdag en donderdag geopend!
Vanaf woensdag 3 november is de winkel aan de Samuel Mullerstraat, naast vrijdag en zaterdag, ook op woensdag en donderdag open van 12 tot 18 uur. Op die dagen staat Anne in de winkel, zij kan jullie uitstekend adviseren dankzij haar uitgebreide wijnkennis en voortreffelijke smaak. Ook op de oogstmarktdagen bemant zij de winkel.

Marktdagen
Op iedere 3e zaterdag van de maand staan we op de Rotterdamse Oogstmarkt; 20 november en 18 december. Dit jaar is de Rotterdamse Oogst - Kerstmarkt op donderdag 23 december, natuurlijk zijn we dan ook van de partij!Nieuwe Boeren - Nieuwe Wijnen

9 september 2021

Op wijnspeurtocht langs de Loire, hebben we 3 nieuwe vignerons ontdekt. We stellen ze graag voor.
Bastien Mousset van l'Oée du Sabia noemt zich zelf Vigneron Oceanique, dat proef je in de ‘fraîcheur et la salinité’ van zijn wijnen. De wijngaarden liggen dan ook direct achter de stranden van Sables d’Olonne in één van de vijf Fiefs Vendéens, de zuidwestelijke uithoek van de Loire. Zijn witte à l'Orée smaakt als een duik in de bruisende branding.
We waren op zoek naar een Cabernet Franc met kracht en elegantie, die hebben we gevonden bij Amandine Brunet van Domaine l’Enchantoir, aan de voet van de Puy Notre Dame in Saumur. Ze maakt wijnen die precies aan onze wens voldoen; Le Pieds a l’Étrier en l’ilot des Biches. In de 'chai' werd tijdens ons bezoek een verrassende Anjou Rouge in 5L BiB 'gebotteld', die konden we niet laten staan.
Vincent Roussely maakt in het hart van de Touraine een grote diversiteit aan Sauvignon wijnen. Wij kiezen zijn jonge Sauvignon 'l’Escale' in 5L BiB; sappig, floraal fruitig met een bite. Ook zijn fris-fruitige Gamay in BiB 'Canaille' hebben we in het assortiment opgenomen.
Van Domaine Dhommé introduceren we een Anjou Villages; Les Oiselles, een pure Cabernet Sauvignon, stevig, vol en zwartfruitig.
Voor de Folles Bruyères, die tot voorjaar 2022 is uitverkocht, hebben we een waardige vervanger gevonden. Les Lys is een gulle, avontuurlijke wijn van Cabernet Franc en Côt. Je herkent in de stijl van de wijn direct de wijnmaker Domaine Montoray.

Wijnwerk op de Rotterdamse Oogstmarkt
Op de zaterdagen 18 september, 16 oktober en 20 november staan we op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. We hebben diverse wijnen open, kom langs om te proeven, een glas te drinken of een fles te kopen. De winkel aan de Samuel Mullerstraat is op deze zaterdagen ook gewoon open!

Proefdozen Wit, Rosé en Rood vernieuwd
Proefdoos Wit, Proefdoos Rosé en Proefdoos Rood
In de winkel kan je je eigen proefdoos van 6 flessen samenstellen met op alle flessen de dooskorting.

Webwinkelen
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.

Openingstijden Wijnwerkwinkel
Vrijdagmiddag van 16 tot 18 uur en zaterdag van 12 tot 17 uurWijnen van Wijnwerk bij Bistrot du Bac

6 juli 2021

Proefdoos Bistrot du Bac
Het Rotterdams–Franse Restaurant Bistrot du Bac aan het Deli-plein op Katendrecht, van Joost & Maartje ter Braak, schenkt een ruime selectie wijnen van WIJNWERK. Daar zijn we heel blij mee! Voor thuisgebruik hebben we er 6 in een proefdoos gestopt. Wil je er lekker bij eten, maak dan zelf iets lekkers of reserveer een tafeltje bij Bistrot du Bac!

Wijnwerk terug op de Rotterdamse Oogstmarkt!
Op de zaterdagen 17 juli en 21 augustus staan we eindelijk weer op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. We hebben diverse wijnen open, kom langs om te proeven, een glas te drinken of een fles te kopen. De winkel aan de Samuel Mullerstraat is op deze zaterdagen ook gewoon open!

Wijnwerkwinkel nu ook op vrijdag open!
Naast onze gebruikelijk zaterdagopening van 12 tot 17 uur zijn we nu ook open op vrijdagmiddag van 16 tot 18 uur. In de winkel kan je je eigen proefdoos van 6 flessen samenstellen met op alle flessen de dooskorting.Wijnwerkproducties: vlierbloesemsiroop & wijnazijn

9 juni 2021

Na het koude lenteweer bloeit de vlier dit jaar drie weken later dan normaal. Onze eigen vlierbloesemsiroop 2021 is net gebotteld. We hebben twee verschillende terroirs; één van Rotterdamse- en één van Thoolse bodem. Heerlijk als frisse limonade, in de vinaigrette of door je glaasje Muscadet.
Naast de vlierbloesemsiroop maken we ook rode en wtte wijnazijn. Na onze proefreizen langs de Loire komen we terug met veel flessen wijn die we in Rotterdam herproeven. Al die flessen krijgen we niet op en dat is zonde, dus het overschot belandt in het azijnvat. De september oogst wijnazijn is nu klaar en gebotteld.

Proefdoos Sillon Côtier met € 6,00 korting

Nu de zomer echt begonnen is hebben we een proefdoos met de Atlantische wijnen uit de Pays de Retz van Domaine du Sillon Côtier. De wijngaarden liggen tegen de heuvel met uitzicht op zee. De Grolleau Gris & de Grolleau zijn hier de belangrijkste druiven, het zijn twee typische Loire druiven die het goed doen in het Atlantische klimaat. Nicolas Ferré maakt er lichte zomerse wijnen van, waar je dorst van krijgt.

Openingstijden winkel
We zijn vrijdag geopend van 16 tot 18 uur en zaterdag van 12 tot 17 uur.

Webwinkel
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.Nieuwe jaargangen binnen!

25 mei 2021

De Haute Févrie 2020 is een pure Muscadet, fris zuur, mineralisch met het lichte tinteltje van de lie. Het leuke is dat Sébastien Branger deze Muscadet in 4 etappes bottelt, dit is de eerste botteling van half april 2021.

De Folle Blanche is een lastige druif, maar met aandacht verbouwd en zorgvuldig gevinifieerd levert zij een kwikzilveren Gros Plant: frisse wijn met een hint naar citrus wat hem bij uitstek geschikt maakt als begeleider van schelpdieren zoals oester, kreukel en mossel. De Folle Blanche 2020 van Stéphane Orieux is er zo één!

Proefdoos Lentewijn met 7,50 korting
Om de lente wat op te warmen hebben we een Proefdoos Lentewijn samengesteld.
Ook de samenstelling van onze Proefdoos Wit, Proefdoos Rosé en Proefdoos Rood is gewijzigd. In de winkel kan je je eigen proefdoos samenstellen; kies 6 verschillende wijnen uit en krijg op elke fles de dooskorting!

Ook net gebotteld en in huis
Vers op de fles binnengekomen zijn de Crémant de Loire Rosé & Anjou Gamay 2020 van Vignes de l’Alma en de Sauvignon 2020 van Domaine des Roy. Van Tessa Laroche Le Berceau des Fées 2020 & Savennières Roche aux Moines - Domaine aux Moines 2019. Op 5 liter BIB binnen: de nieuwe Chardonnay 2020 van Vignes de l’Alma en Sint Nicolas de Bourgueil 2020 van Domaine du Rochuard.

Wijnwerk op het terras
De Rotterdams–Franse restaurants Bistro du Bac, Marseille, Vis op de Dijk, Sans Frou Frou en wijnbar Verward schenken wijnen van Wijnwerk op hun terras, probeer het uit!

Openingstijden winkel
We zijn op zaterdag geopend van 12 tot 17 uur.

Webwinkel
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.Extra openingstijden rond Hemelvaart & Pinksteren

29 april 2021

Woensdag 12 mei voor Hemelvaart en vrijdag 21 mei voor Pinksteren zijn we extra geopend van 16 tot 19 uur. Daarnaast zijn we natuurlijk zaterdag's geopend van 12 tot 17 uur. Je kan ook op een andere dag van de week op afspraak langs komen.

Proefdoos Lentewijn met 7,50 korting
Om de lente wat op te warmen hebben we een Proefdoos Lentewijn samengesteld.
Ook de samenstelling van onze Proefdoos Wit, Proefdoos Rosé en Proefdoos Rood is gewijzigd. In de winkel kan je je eigen proefdoos samenstellen; kies 6 verschillende wijnen uit en krijg op elke fles de dooskorting!

De Haute Févrie 2020 is een pure Muscadet, fris zuur, mineralisch met het lichte tinteltje van de lie. Het leuke is dat Sébastien Branger deze Muscadet in 4 etappes bottelt, dit is de eerste botteling van half april 2021. Naast deze cuvée hebben we zijn Clos Joubert, een Muscadet die 9 maanden op hout gerijpt heeft. Hierdoor verdiept de smaak en wordt de wijn wat zachter zonder zijn typische Muscadet karakter te verliezen.

De Folle Blanche is een lastige druif, maar met aandacht verbouwd en zorgvuldig gevinifieerd levert zij een kwikzilveren Gros Plant: frisse wijn met een hint naar citrus wat hem bij uitstek geschikt maakt als begeleider van schelpdieren zoals oester, kreukel en mossel. De Folle Blanche 2020 van Stéphane Orieux is er zo één!

Ook net gebotteld en in huis
Vers op de fles binnengekomen zijn de Crémant de Loire Rosé & Anjou Gamay 2020 van Vignes de l’Alma. Van Tessa Laroche Le Berceau des Fées 2020 & Savennières Roche aux Moines - Domaine aux Moines 2019. Vers binnen op 5 liter BIB; de nieuwe Chardonnay 2020 van Vignes de l’Alma en Sint Nicolas de Bourgueil 2020 van Domaine du Rochuard

Wijnwerk op het terras
De Rotterdams–Franse restaurants Bistro du Bac, Marseille en Sans Frou Frou schenken wijnen van Wijnwerk op hun terras, probeer het uit!

Openingstijden winkel
We zijn op zaterdag geopend van 12 tot 17 uur.

Webwinkel
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.Nieuwe wijnen uit Quincy en Côtes du Forez

4 maart 2021

De wijnen van Gilles Bonnefoy uit Côtes du Forez hebben we sinds de biologische wijnbeurs in Angers, la Levée de la Loire 2020, in het vizier. Omdat de Côtes du Forez niet naast de deur is hebben we ze nu pas in huis. Les Vins de la Madone ligt vlak boven de oorsprong van de Loire, ter hoogte van Lyon, zo’n 200 kilometer onder Nevers. De wijnstokken van la Madone groeien op de hellingen van de uitgedoofde vulkanen van de Auvergne. Gilles werkt biodynamisch en in de wijnen die hij van de Gamay druif maakt proef je de vulkaan terug. Het zijn intense, uitgesproken wijnen waarin de goede eigenschappen van de Gamay optimaal uitkomen.
Ook nieuw in de collectie is de Quincy van Adèle Rouzé. Een fris mineralische Sauvignon met een vleugje zest, kenmerkend voor de streek. Adèle komt uit een wijnfamilie met een lange traditie. Sinds 2003 heeft ze haar eigen domaine en werkt ze vrijwel geheel biologisch. Van broer Côme hebben we de Reuilly rouge, waarvan de nieuwe jaargang nu ook binnen is.

Proefdoos Vers van de Pers met € 7,50 korting
Maak kennis met onze nieuwe aanwinsten en jaargangen; in een proefdoos combineren we de wijnen van Les Vins de la Madone en Adèle Rouzé met de nieuwe jaargangen: Reuilly Rouge 2019, Grolleau Gris 2020 en Chenin Sec 2020.

Openingstijden winkel
We zijn op zaterdag geopend van 12 tot 17 uur. In de winkel kan je je eigen proefdoos samenstellen; kies 6 verschillende wijnen uit en krijg op elke fles de dooskorting!

Webwinkel
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.Domaine des Sanzay

9 februari 2021

Het Domaine des Sanzay ligt midden in het wijndorp Varrains, het hart van de AOC Saumur Champigny. De huizen zijn opgebouwd uit kalkzandsteen dat ondergronds gewonnen is. Het dorp is hierdoor volledig ondertunneld, een uitkomst voor de wijnboeren, een betere plek voor vinificatie en wijnopslag bestaat niet.
Achter de gesloten kalkzandsteengevels van het dorp opent zich het landschap van glooiende kleinverkavelde wijngaarden. Didier Sanzay heeft verschillende percelen rond Varrains, alle op een basis van tufsteen.Tufsteen heeft de kwaliteit om water en warmte vast te houden waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen.
In de 5e generatie Sanzay heeft iedereen zijn rol; Didier en zijn zoon Ludovic bestieren de wijngaard en maken de wijn, Céline doet de verkoop en ontvangt de gasten en haar zoon, een multitalent, ontwerpt de etiketten geïnspireerd op het landschap.

Proefdoos Domaine des Sanzay met € 7,50 korting
Om jullie te laten kennismaken met de wijnen van Sanzay hebben we een proefdoos met drie cuvées samengesteld: Les Bazilles 2019 - een kraakdroge chenin, een volle Saumur Rosé 2019 van Cabernet Franc en de geraffineerde Saumur Champigny Domaine 2018.

Openingstijden winkel
We zijn op zaterdag geopend van 12 tot 17 uur. In de winkel kan je je eigen proefdoos samenstellen; kies 6 verschillende wijnen uit en krijg op elke fles de dooskorting!

Webwinkel
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we ijs en weder dienende de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.
Met Wijnwerk de winter door

14 januari 2021

Beste Wijnliefhebber,

Dank voor jullie aankopen en het verspreiden van jullie enthousiasme voor onze Loirewijnen onder vrienden en bekenden. Onze klantenkring is afgelopen jaar dan ook gestaag gegroeid! De kelder is behoorlijk uitgedund, geen zorgen, nieuwe is voorraad is net binnen vanuit Frankrijk. Met ondermeer het succesnummer BiB Rochuard, prijswinnaars Sancerre Rouge & Blanc, de nog onbekende Les Silex van Anne Cécile Roy, de delicate Montlouis L'Oiseau Blanc en publieksfavorieten Cheverny Blanc & Rouge.

Proefdoos Winterwijn met € 7,50 korting!
Om de huiselijke winterkost nog lekkerder te maken hebben we een proefdoos Winterwijn samengesteld. Daarin o.a. onze ideale zuurkoolwijn Clos des Fresnaies 2017, Cour Cheverny 2018 - een levendige witte wijn die super combineert bij gravad lax - en Pierre Francois 2019 voor bij hutspot of paddenstoel gerechten.

Openingstijden winkel
We zijn op zaterdag geopend van 12 tot 17 uur. In de winkel kan je je eigen proefdoos samenstellen; kies 6 verschillende wijnen uit en krijg op elke fles de dooskorting!

Webwinkelen
Op de Webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we ijs en weder dienende de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.Wijnwerk in de prijzen!

8 december 2020

Wijnwerk met 3 wijnen bij de beste 60 van 2020 volgens Nicolaas Klei.
Sancerre Blanc & Rouge van Aurore Dezat en Cour Cheverny van Le Petit Chambord bij de beste 60 van 2020 in de Elsevier! Klei over de Sancerre Rouge:  'Landelijke, iets aardse Pinot Noir op z'n best. Verfijnd als de beste bourgogne'. En zoals je ziet is deze Sancerre bij ons heel scherp geprijsd: € 17,75 in plaats van € 21,00 bij de concurrent.

Wijnwerk in de belangrijkste Franse Gidsen
De winter is begonnen en dé wijngidsen van Frankrijk - Le Guide Hachette & La Revue du Vins de France - hebben hun 2021 editie uitgebracht. Achtien van onze wijnen hebben een vermelding, met punten, sterren en coups de cœur, waaronder 94/100 voor Savennières Domaine aux Moines 2018 en een coup de cœur voor  Orléans Blanc 2019 - Clos Saint Fiacre.

Openingstijden winkel
Iedere zaterdag van 12 tot 17 uur is de winkel open aan de Samuel Mullerstraat 6 in Rotterdam.

Webwinkelen
Op de Webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 7,50.Nieuwe aanwinsten & Dinerwijn met €10 korting

24 november 2020

Drie nieuwe wijnen binnen
Twee wijnen van Domain de Montoray uit Montlouis:
L'Oiseau Blanc 2019 een op en top zorgvuldig gemaakte biologische Chenin met diepgang & lengte en de smaak van bergamot & kweepeer, gewoon heel erg lekker!
Daarnaast, Les Folles Bruyères 2019, volfruitig plezier van Gamay met 20% Côt die zorgt voor structuur, een feestelijke 'GlouGlou' wijn met body.
Van Domaine du Bouchot, pionier in de biologische wijnbouw in Pouilly, hebben we de biodynamische Petram 2019, een geurige verfijnde Pouilly Fumé van het terroir des cailottes.

Dinerdoos met € 10 korting
Voor de feestdagen hebben we een doos samengesteld met 6 bijzondere eetwijnen uit ons assortiment. Stem je menu af op de wijnen en geniet met volle teugen!

Winkelen bij Wijnwerk
Kom naar onze winkel om je eigen proefdoos samen te stellen; kies 6 verschillende wijnen uit dan krijg je op elke fles de dooskorting!  We zijn zaterdags geopend van 12 tot 17 uur. Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis! In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 7,50.
Geef Wijn van Wijnwerk kado!

29 oktober 2020

De tijd van kado's breekt weer aan, hoog tijd om je vrienden, je medewerkers of een goede klant blij te maken. Wijnwerk helpt je graag aan een lekker kado. Denk bijvoorbeeld aan een unieke combinatie van een fles Vouvray Sec van Pinon met een potje Bergse Ansjovis van van Dort! Ben je geïnteresseerd neem dan contact met ons op!

Proefdoos Cabernet Franc met € 7,50 korting!
Het mooie van de Cabernet Franc is dat het terroir, grondsoort en ligging, een grote invloed heeft op karakter en de smaak van de wijn. Hierdoor is er een grote variatie in Cabernet Franc wijnen in de Loire. Bij Wijnwerk hebben we wel 11 verschillende Cuvées! Om de verschillen te proeven hebben we er 6 in een doos gedaan!

Winkelen bij Wijnwerk.
Kom naar onze winkel om je eigen proefdoos samen te stellen; kies 6 verschillende wijnen uit dan krijg je op elke fles de dooskorting!  We zijn zaterdags geopend van 12 tot 17 uur. Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis! In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 7,50.De voorraden zijn aangevuld

28 augustus 2020

De oogst van onze groupagereis, begin september, is inmiddels binnen bij Wijnwerk.
Met hulp van Anne-Cécille Roy en haar man Johann Boutin van Domaine du Roy zijn alle dozen en BiB's stevig verpakt voor een veilig transport.
De voorraden zijn dus weer flink aangevuld, kom langs om je eigen voorraad aan te vullen.

Wijnwerk Bij:
Je kan onze Grolleau Gris, Grolleau Rosé en rode en witte BiB wijnen van Domaine Rochuard en Vignes de l'Alma kopen bij Marco van Rechtstreex Rotterdam-West aan de Aleidisstraat 10 en bij Regina aan de Zwaanshals 325c. Daarnaast staan we op de wijnkaart van een groeiend aantal restaurants waaronder: Sans Frou Frou en Op Het Dak in Rotterdam, Lakila in Delft en Ferdinands in Dordrecht.

Openingstijden winkel
We iedere zaterdag open van 12 tot 17 uur. Je kan ook op een andere dag van de week op afspraak langs komen.

iDEAL webwinkelen bij Wijnwerk
Je kan je Wijn en Bijdewijn producten ook bestellen in de webwinkel. In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 of 12  (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50. In Rotterdam en Schiedam bezorgen we vanaf 1 doos, met 6 eventueel verschillende wijnen, gratis.

Wijnwerk heeft wijnen te koop via Rechtstreex Rotterdam en speciaalzaak Regina, verder staan onze wijnen op de kaart van diverse restaurants waaronder Sans Frou Frou, Lakila en Ferdinands.Bijdewijn

2 juli 2020

Sinds kort hebben we op de website de rubriek Bijdewijn, waar je Wijnwerkproducties kunt vinden zoals onze Vlierbloesemsiroop en Wijnazijn. Daarnaast verkopen we er de befaamde Bergse Ansjovis van de Weervissers uit Bergen op Zoom, de familie van Dort. Helaas wordt er dit jaar weinig gevangen maar gelukkig staat er nog genoeg op zout van het overvloedige jaar 2019.

Proefdoos Zilte Zomerwijn met € 7,50 korting
Het Buchot Mosselseizoen is gestart, de heerlijke kleine Franse paalmosseltjes zijn al op diverse plaatsen te krijgen terwijl we nog wachten op de Zeeuwse. Wat is er lekkerder bij dan een heerlijk glaasje tintelende Muscadet? Weinig, maar naast 3 verschillende Muscadet's - Haute Févrie 2019 en Clos Joubert 2018 van Sébastien Branger en de Cru Communal Vallet 2017 - hebben we de Folle Blanche 2019 en de rode Cabernet Franc 2019 van Stéphane Orieux in de Proefdoos gestopt. Deze doen het ook uitstekend bij een mosseltje.

Wijnwerk Bij:
Jammer genoeg kunnen we nog altijd niet op de Rotterdamse Oogstmark XXL schenken. Je kan onze Grolleau Gris, Grolleau Rosé en rode BiBwijn van Domaine Rochuard wel om de hoek kopen bij Regina aan de Zwaanshals 325c. Ook Marco van Rechtstreex- Tussendijken en Middelland verkoopt onze wijn. Daarnaast staan we op de wijnkaart van een groeiend aantal restaurants waaronder: Sans Frou Frou en Op Het Dak in Rotterdam, Lakila in Delft en Ferdinands in Dordrecht.

Bij Wijnwerk
Vanaf zaterdag aanstaande kan je de producten van de Floating Farm uit de haven van Rotterdam afhalen en kopen bij Wijnwerk. Ze nemen melk, yoghurt, hangop en karnemelk mee. Je kan alle producten ook proeven.
Ze nemen Melk, yoghurt, hangop en karnemelk mee. Je kan alle producten ook proeven.

Openingstijden winkel
We iedere zaterdag open van 12 tot 17 uur. Je kan ook op een andere dag van de week op afspraak langs komen.

iDEAL webwinkelen bij Wijnwerk
Je kan je Wijn en Bijdewijn producten ook bestellen in de webwinkel. In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 of 12  (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50. In Rotterdam en Schiedam bezorgen we vanaf 1 doos, met 6 eventueel verschillende wijnen, gratis.Bergse Ansjovis nu ook via de webwinkel te koop.

18 juni 2020

Er wordt dit jaar nog niet zo veel Ansjovis gevangen door de Weervissers van van Dort. Gelukkig was 2019 een fantastisch Ansjovis jaar waardoor er veel op zout gezet is.
De Bergse Ansjovis is onvergelijkbaar, heelijk als smaakmaker in gerechten en sausen. Of gewoon op toast met boter en een glas Chenin erbij. Sinds kort kan je de potjes via onze webwinkel bestellen. Ook onze Vlierbloesemsiroop en Wijnazijn staan onder de Bijdewijn producten.

Proefdoos Tip's Nicolas Klei met € 7,50 korting
Eind 2019 vroeg wijnschrijver Nicolaas Klei ons wat proefflessen te sturen. Van de 12 die we inzonden heeft hij er maar liefst 4 aanbevolen: Anjou Gamay 2018, Chevrette 2017 en Les Beauvais 2017 bij de beste 60 wijnen van 2019 en Les Jardin des Raisins als hét voorbeeld van een goede Cabernet Franc uit de Loire. Wij vinden het leuk de 3 rode van de 4 in een proefdoos onder de aandacht te brengen.

Proefdoos Wit, Rood & Rosé, of stel er zelf een samen in de winkel
We hebben nieuwe proefdozen samengesteld, een dwarsdoorsnede uit ons assortiment, met op alle flessen dooskorting. Kijk voor de samenstelling op: Proefdoos Wit, Proefdoos Rood en Proefdoos Rosé.
In de winkel kan je je eigen proefdoos met korting samenstellen.

Openingstijden winkel
We gaan de zaterdagen vroeger open: van 12 tot 17 uur. Je kan ook op een andere dag van de week op afspraak langs komen. We houden ons aan de RIVM richtlijnen.

iDEAL webwinkelen bij Wijnwerk
Je kan je wijn ook bestellen in de webwinkel. In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 of 12  (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50. In Rotterdam en Schiedam bezorgen we gratis vanaf 1 doos met 6 eventueel verschillende wijnen.Nieuwe aanwinsten & proefdozen

4 juni 2020

Domaine aux Moines, ons statige Savennières domein, wordt gerund door de dames 'Herenboeren' Moeder Monique en Dochter Tessa Laroche. Naast hun Savennières Roche aux Moines hebben we nu ook Les Berceau des Fées 2019 in het assortiment. Een wijn die Tessa onder haar eigen naam uitbrengt, zoals veel nieuwe hippe wijnmakers in de Anjou.

Proefdoos Tip's Nicolas Klei met € 7,50 korting
Eind 2019 vroeg wijnschrijver Nicolaas Klei ons wat proefflessen te sturen. Van de 12 die we inzonden heeft hij er maar liefst 4 aanbevolen: Anjou Gamay 2018, Chevrette 2017 en Les Beauvais 2017 bij de beste 60 wijnen van 2019 en Les Jardin des Raisins als hét voorbeeld van een goede Cabernet Franc uit de Loire. Wij vinden het leuk de 3 rode van de 4 in een proefdoos onder de aandacht te brengen.

Proefdoos Wit, Rood & Rosé, of stel er zelf een samen in de winkel
We hebben nieuwe proefdozen samengesteld, een dwarsdoorsnede uit ons assortiment, met op alle flessen dooskorting. Kijk voor de samenstelling op: Proefdoos Wit, Proefdoos Rood en Proefdoos Rosé.
In de winkel kan je je eigen proefdoos met korting samenstellen.

Openingstijden winkel
We gaan de zaterdagen vroeger open: van 12 tot 17 uur. Je kan ook op een andere dag van de week op afspraak langs komen. We houden ons aan de RIVM richtlijnen.

iDEAL webwinkelen bij Wijnwerk
Je kan je wijn ook bestellen in de webwinkel. In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 of 12  (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50. In Rotterdam en Schiedam bezorgen we gratis vanaf 1 doos met 6 eventueel verschillende wijnen.Grolleau Gris & Grolleau Rosé weer op voorraad!

27 mei 2020

De Grolleau Gris 2019 & Grolleau Rosé 2019 van Domaine du Sillon Côtier zijn binnen.
Je kan ze bestellen op de website of kom zaterdag (van 12 tot 17 uur) naar de winkel.

iDEAL webwinkelen bij Wijnwerk
Onze nieuwe Webwinkel is nu in gebruik en dat werkt heel goed. Test 'm uit!
In Rotterdam en Schiedam bezorgen we vanaf 1 doos, met 6 eventueel verschillende wijnen, gratis. In de rest van Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 12 (eventueel verschillende) flessen voor  € 7,50.

Winkel aan de Samuel Mullerstraat 6, Rotterdam
Een bezoek aan onze winkel is gewoon mogelijk, we houden ons aan de RIVM richtlijnen.
We zijn iedere zaterdag geopend van 12 tot 17 uur. Je kan ook op iedere andere dag van de week op afspraak langs komen. In de winkel kan je zelf een proefdoos van 6 flessen samenstellen met dooskorting.

Doe een doos kado
Nu we vanaf zes flessen in Rotterdam gratis bezorgen kan je ook makkelijk iemand verrassen met een doos wijn!
Bij een bestelling via de webwinkel kan je een ander afleveradres toevoegen en een bericht voor de gelukkige ontvanger achterlaten in opmerkingen. Het is handig om daar ook het telefoonnummer van ontvanger te vermelden voor de aflevering. Na aflevering ontvang je een bericht van Wijnwerk.Le Petit Chambord in Cheverny

22 april 2020

François is een specialist in assemblage en maakt daarbij optimaal gebruik van de verschillende terroirs die hem ter beschikking staan. Hij werkt zo natuurlijk mogelijk, plukt de druiven met de hand en perst ze zachtjes waarna de fermentatie rustig op gang komt met behulp van de natuurlijke gisten, zonder toevoeging van sulfiet. Daarvan gebruikt hij alleen een minimale hoeveelheid bij het bottelen.

Proefdoos Le Petit Chambord met € 7,50 korting
3x Cheverny Blanc 2018      Sauvignon - Chardonnay
2x Cheverny Rouge 2018     Piont Noit - Gamay
1x Cour Cheverny 2018        Romorantin

iDEAL webwinkelen bij Wijnwerk
Drie weken is onze nieuwe Webwinkel nu in gebruik en dat werkt heel goed. Test 'm uit!
In Rotterdam en Schiedam is bezorgen we vanaf 1 doos, met 6 eventueel verschillende wijnen, gratis. In de rest van Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 12 (eventueel verschillende) flessen voor  € 7,50.

Winkel aan de Samuel Mullerstraat 6, Rotterdam
Een bezoek aan onze winkel is gewoon mogelijk, we houden ons aan de RIVM richtlijnen.
We zijn iedere zaterdag geopend van 14 tot 17 uur. Je kan ook op iedere andere dag van de week op afspraak langs komen. In de winkel kan je zelf een proefdoos van 6 flessen samenstellen met dooskorting.

Doe een doos kado
Nu we vanaf zes flessen in Rotterdam gratis bezorgen kan je ook makkelijk iemand verrassen met een doos wijn!
Bij een bestelling via de webwinkel kan je een ander afleveradres toevoegen en een bericht voor de gelukkige ontvanger achterlaten in opmerkingen. Het is handig om daar ook het telefoonnummer van ontvanger te vermelden voor de aflevering. Na aflevering ontvang je een bericht van Wijnwerk.
We bezorgen vanaf 6 flessen gratis in Rotterdam en Schiedam!

20 maart 2020

Zolang ieders bewegingsvrijheid beperkt is bezorgen we vanaf 1 doos, met 6 eventueel verschillende wijnen, gratis in Rotterdam en Schiedam. Makkelijk te bestellen en te betalen met iDEAL via onze Wijnwerk Webwinkel.
In de rest van Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 12 (eventueel verschillende) flessen voor  € 7,50.
Winkel aan de Samuel Mullerstraat
Een bezoek aan onze winkel is nog gewoon mogelijk, we houden ons aan de RIVM richtlijnen. We zijn geopend zaterdagen van 14 tot 17 uur. In de winkel kan je je eigen Proefdoos van 6 flessen samenstellen met dooskorting.

Doos Kleurrijke Lentewijn met € 7,50 korting.
3x Wit:
Grolleau Gris 2018, een licht-roze witte wijn, fris en fruitig als een voorjaarsbriesje uit de Atlantique. Chenin Sec 2018, droge, kraakfrisse Chenin met een beetje vlierbloesem geurend naar de lente. Orléans Blanc 2018, een fris-fruitige, mineralische Chardonnay, springlevend als een lammetje in de voorjaarszon.
2x Rosé:
Grolleau Rosé 2018, fleurige rosé van de Grolleau druif. Heel lekker in de vroege voorjaarszon. Saumur Rosé 2018, een rosé van Cabernet Franc, als aardbeien van de koude grond, een voorzetje naar de zomer.
1x Rood:
Chevrette 2018, onze Cabernet Franc van het zand in Saint Nicolas de Bourgeuil. Fruitig vol van smaak, soepel en elegant. Drink hem licht gekoeld en eet er een visje bij.

Proeverijen
Proeverijen stellen we voorlopig uit, zodra het weer kan hoor je van ons.

Openingstijden
We zijn gewoon iedere zaterdag geopend van 14 tot 17 uur aan de Samuel Mullerstraat.
Dan kan je bestelde wijn afhalen of rustig wat uitzoeken. Je kan ook op afspraak langskomen op ieder ander moment van de week.
De XXL Oogstmarkt op het Noordplein van 4 april gaat helaas niet door maar we hopen er in mei weer te staan.Proefdoos Bijzonder Rood met € 7,50 korting

13 februari 2020

Terra Carmina 2018 van Hélène Mardon, Pierre François 2018 van Patrice Colin en Orléans Rouge 2018 van Clos Saint Fiacre zijn alle drie rode wijnen met een geheel eigen karakter. De Pierre François is gemaakt van de Pineau d'Aunis, de druif uit de Vendômois, licht rood van kleur met een kruidige smaak die uitstekend combineert met winterse gerechten. De Terra Carmina is een assemblage van Gamay & Pinot Noir; rood fruit, vol en zacht van smaak met subtile tannines. Heerlijk om zo te drinken of bij een geroosterd kippetje met groenten uit de oven. In de AOC Orléans maken ze een fris- fruitige wijn van de 'Champagne druif' Pinot Meunier. Deze van Hubert Piel & Bénedicte Montigny spat uit het glas en kan je bij bijna alles drinken.

Proefdoos Bijzonder Loire Rood van € 73,00 voor € 65,50
2x Terra Carmina 2018
2x Pierre Francois 2018
2x Orléans Rouge 2018Iedere zaterdag geopend

16 januari 2020

Vanaf 18 januari zijn we iedere zaterdag van 14 tot 17 uur geopend aan de Samuel Mullerstraat 6. Ook op de 1e zaterdagen van de maand wanneer we op de Rotterdamse Oogstmarkt staan.

Maak kennis met
In 2020 brengen we iedere maand wijn uit ons assortiment extra onder de aandacht. Dat doen we door een proefdoos met korting en achtergrondinformatie over de wijnen en hun makers. Deze maand: Domaine des Roy

Proefdoos Roy met € 7,50 korting

2x Petit Roy 2018, Sauvignon Blanc
2x Côt Malbec 2017, Côt
2x Les Linottes 2018, Gamay & Pinot Noir

Bestel via deze website!
We bezorgen binnen Nederland vanaf 1 doos met 12 (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50.
In Rotterdam en Schiedam bezorgen we vanaf 12 flessen gratis.Met Wijnwerk de winter door

13 januari 2020

Beste Wijnliefhebber,

Dank voor jullie aankopen en het verspreiden van jullie enthousiasme voor onze Loirewijnen onder vrienden en bekenden. Onze klantenkring is afgelopen jaar dan ook gestaag gegroeid! De kelder is behoorlijk uitgedund, geen zorgen, nieuwe voorraad staat klaar voor transport vanuit Frankrijk. Met ondermeer het succesnummer BiB Rochuard, prijswinnaars Sancerre Rouge & Blanc, de nog onbekende Les Silex van Anne Cécile Roy, de delicate Montlouis L'Oiseau Blanc en publieksfavorieten Cheverny Blanc & Rouge.

Proefdoos Winterwijn met € 7,50 korting!
Om de huiselijke winterkost nog lekkerder te maken hebben we een proefdoos Winterwijn samengesteld. Daarin o.a. onze ideale zuurkoolwijn Clos des Fresnaies 2017, Cour Cheverny 2018 - een levendige witte wijn die super combineert bij gravad lax - en Pierre Francois 2019 voor bij hutspot of paddenstoel gerechten.

Openingstijden winkel
We zijn ook de eerste maanden van 2021 op zaterdag geopend van 12 tot 17 uur. In de winkel kan je je eigen proefdoos samenstellen; kies 6 verschillende wijnen uit en krijg op elke fles de dooskorting!  We houden ons natuurlijk aan de RIVM regels. We hopen in het voorjaar ook weer op de Rotterdamse Oogstmarkt te staan. We wachten op verruiming van de regels.

Webwinkelen
Op de Webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.Het is stil in de wijngaard.

24 december 2019

Openingstijden aan de Samuel Mullerstraat 6 Rotterdam
De laatste vrijdag van 2019 zijn we gesloten.
In het nieuwe jaar gaan we vanaf 18 januari op de zaterdagen open tussen 14 en 17 uur.
Je kan in de tussentijd altijd op afspraak langs komen.

Korting
Je krijgt korting op een doos van 6 wanneer je deze bij ons afhaalt. Dit kan natuurlijk op vrijdag maar ook op afspraak op alle andere dagen van de week.

Bestel via deze website!
We bezorgen binnen Nederland vanaf 1 doos met 12 (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50.
In Rotterdam en Schiedam bezorgen we vanaf 12 flessen gratis.Wijnwerk op dé Kerstmarkt.

16 december 2019

Zaterdag 21 december op Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein.

Openingstijden aan de Samuel Mullerstraat 6 Rotterdam
Op de vrijdag voor de Kerstmarkt zijn we geopend van 17 tot 19 uur  en hebben we extra wijnen open staan. De laatste vrijdag van 2019 en de eerste vrijdag van 2020 zijn we gesloten. Je kan in die weken wel op afspraak langs komen.
In het nieuwe jaar gaan we vanaf 18 januari op de zaterdagen open tussen 14 en 17 uur.

Korting
Je krijgt korting op een doos van 6 wanneer je deze bij ons afhaalt. Dit kan natuurlijk op vrijdag maar ook op afspraak op alle andere dagen van de week.

Bestel via deze website!
We bezorgen binnen Nederland vanaf 1 doos met 12 (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50.
In Rotterdam en Schiedam bezorgen we vanaf 12 flessen gratis.Doorlopende proeverij zaterdag 14 december

29 november 2019

Zaterdag 14 december organiseren we tussen 13 & 17 uur onze eindejaarsproeverij;   
dé gelegenheid om je wintervoorraad aan te vullen en bijzondere wijnen voor de feestdagen in te slaan.
Tijdens de doorlopende proeverij staan 17 wijnen open die je zelfstandig kan proeven,
waaronder nieuwe wijnen uit Sancerre, Reuilly, Orléans, Cheverny en Vouvray.

Meld je aan voor de proeverij door:
Een mail te sturen naar info@wijnwerk.eu waarin je laat weten hoe laat je ongeveer komten € 10,00 p.p. over te maken op NL77 KNAB 0257 4355 49 t.n.v. Wijnwerk.

Bestel via deze website!
We bezorgen binnen Nederland vanaf 1 doos met 12 (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50.
In Rotterdam en Schiedam bezorgen we vanaf 12 flessen gratis.

Voor wie het gemist heeft:
Anjou Gamay 2018, Chevrette 2018 en Beauvais 2015 zijn opgenomen in de 60 beste wijnen van 2019 volgens Nicolaas Klei in de Elsevier!
Zaterdag natuurlijk gewoon leverbaar aan de Samuel Mullerstraat 6 in Rotterdam.

Afhaalkorting
Je krijgt korting op een doos van 6 wanneer je deze bij ons afhaalt.
Dit kan natuurlijk op vrijdag maar ook op afspraak op alle andere dagen van de week.

Proeverij met 17 wijnen gemist ?

31 oktober 2019

Geen nood! We zijn iedere vrijdag geopend en we hebben altijd iets open staan om te proeven.

Op zaterdag  7 december en op zaterdag 21 december staan we op de Rotterdamse Oogstmarkt
met wijnen om dagelijks te drinken maar ook met wijnen voor bij een mooi gerecht, een speciale gelegenheid
of om rustig voor te gaan zitten.

Nicolaas Klei heeft ons ook gevonden en beveelt de Chevrette 2017 aan bij het kertsdiner in nummer 13 van Zin magazine.

Op vrijdagen zijn we geopend van 17 tot 19 uur aan de Samuel Mullerstraat 6 in Rotterdam.
Je krijgt korting op een doos van 6 wanneer je deze bij ons afhaalt.
Dit kan natuurlijk op vrijdag maar ook op afspraak op alle andere dagen van de week.

Bestel via deze website!
We bezorgen binnen Nederland vanaf 1 doos met 12 (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50.
In Rotterdam en Schiedam bezorgen we vanaf 12 flessen gratis.Herfst, het oogstseizoen

4 oktober 2019

De druiven zijn rijp en de vignerons zijn druk met oogsten en het maken van hun nieuwe jaargang wijnen.

In de tussentijd:
Staan wij de eerste zaterdagen van de maand, 5 oktober, 2 november en 7 december op de Rotterdamse Oogstmarkt met 9 verschillende wijnen die je kan proeven, drinken en kopen;
Zijn we op vrijdagen geopend van 17 tot 19 uur aan de Samuel Mullerstraat in Rotterdam. Op de vrijdagen voor de Oogstmarkt hebben we extra wijnen open;
Krijg je korting op een doos van 6 wanneer je deze bij ons afhaalt. Dit kan natuurlijk op vrijdag maar ook op afspraak op alle andere dagen van de week;
Bezorgen we binnen Nederland vanaf 1 doos met 12 (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50. In Rotterdam en Schiedam bezorgen we vanaf 12 flessen gratis.
Bestel via deze website!

Tot slot, we gaan half oktober weer op reis om onze speurtocht naar lekkere Loire wijnen te vervolgen. We pakken de stroom op bij Orleans om te eindigen in Chateaumeilland.HET SEIZOEN START!

4 september 2019

Nieuwe voorraad is binnen!
Nicolas Ferré van Domaine Sillon Côtier, onze wijnboer aan de Atlantische kust, vertelde trots dat zijn 'Grolleau Gris' 2018 met 2 sterren en een coup de cœur vermeld staat in de Guide Hachette van 2020, die deze week verschijnt. Nieuwe voorraad van de 'Grolleau Gris' 2018 en 'Grolleau Rosé' 2018 zijn met gekoeld transport aangekomen uit de Pays Nantais en vanaf vrijdag weer bij ons te koop! Op de pallet verder nieuwe voorraad Muscadet 'Haute Févrie' 2018, 'Chenin Blanc Sec' 2018 van Domaine Dhommé en van Vignes de l'Alma de 'Anjou Gamay' 2018 en de Cremant de Loire 'Alma' 2018.
Wijnwerk openingstijden:
Vanaf vrijdag 6 september zijn we weer iedere vrijdag geopend van 17 - 19 uur.
Je kan ook op alle dagen van de week op afspraak langs komen.
info@wijnwerk.eu | Gijs 06 415 93 622 | Stijn 06 421 08 142
Samuel Mullerstraat 6, Rotterdam
Wijnwerk op de Rotterdamse Oogstmarkt
Zaterdag  7 september en 5 oktober.
We zijn op zomerreces!

6 augustus 2019

Van 7 augustus tot 1 september zijn we gesloten.
Vanaf 6 september zijn we weer iedere vrijdagmiddag geopend.
Vanaf 2 september nemen de bestellingen weer in behandeling en kan je iedere dag op afspraak langskomen.

Wijnwerk op de Rotterdamse Oogstmarkt. 
Op zaterdag 7 september en zaterdag 5 oktober staan we op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein.Met Loirewijnen de zomer door!

2 juli 2019

Een zomerse selectie uit ons assortiment: drie karaktervolle rosés, drie avontuurlijke witte wijnen, een vrolijke Crémant Rosé en een sappige Saumur Champigny! Één overeenkomst ze versterken het relaxed zomers gevoel!

Wijnwerk openingstijden in juli en augustus
Vrijdag van 16 - 19
Op alle dagen van de week kan je op afspraak langs komen.
info@wijnwerk.eu | Gijs 06 415 93 622 | Stijn 06 421 08 142
Samuel Mullerstraat 6, Rotterdam

Wijnwerk op de Rotterdamse Oogstmarkt
Na een succesvolle première op de XXL Oogstmarkt van 1 juni staan we er weer op zaterdag 3 augustus en 7 september.Vrijdag 28 & Zaterdag 29 juni BiB's met KORTING!

27 juni 2019

Ter afsluiting van de BiB maand de 5 liter BiB's van Vignes de L'Alma: Muscadet Coteaux du Loire 2018 en Anjou Gamay 2018 van € 42,50 voor € 38,50. Bij de BiB's van Ménard & Chevrette krijg je er een tapflesje bij.

Openingstijden Samuel Mullerstraat 6, Rotterdam
Vrijdag van 17 - 19 uur
Zaterdag van 15 - 17 uur
Op alle dagen van de week kan je op afspraak langs komen om wijn te kopen.
Vanaf 2 doosjes brengen we de wijn gratis in Rotterdam, Schiedam, Delft en Den Haag.

Gijs  | 06 415 93 622  &  Stijn | 06 421 08 142JUNI BiB MAAND!

30 mei 2019

Juni, de maand van de Bag in Box.
Domaine Ménard is op en top bio en Hérve Ménard bewerkt zijn 3 hectare met behulp van zijn paard. Van de Cabernet Franc druif maakt hij een stoere Bourgueil die barst van het zwarte fruit. Hérve is op verzoek van zijn klanten 'Le Jardin des Raisins' ook in 5 liter BiB's gaan verkopen zodat zij zonder te veel sjouwwerk deze heerlijke wijn in ruime hoeveelheid in huis kunnen halen voor een vriendelijke prijs. In Rotterdam zijn de BiB's ook een succes, de 2017 was in korte tijd uitverkocht. Gelukkig hebben we nu de 2018 ruim op voorraad. Door het succes van de Ménard BiB hebben we Vignes d'Alma en Domaine Chevrette gevraagd of zij hun wijn ook in BiB's aan ons kunnen leveren waardoor we nu 4 wijnen in BiB aanbieden.
Komende weken zetten we de BiB's in het zonnetje, kom ze proeven!

Openingstijden
Vrijdag van 17 - 19 uur
Zaterdag van 15 - 17 uur
Samuel Mullerstraat 6, RotterdamZOMERSE WIJNEN

27 mei 2019

Openingstijden aan de Samuel Mullerstraat 6, Rotterdam:

Vrijdag van 17 tot 19 uur -  Zaterdag van 15 tot 17 uur3 A's Proeverij: Ansjovis, Asperges en Aardbeien.

11 mei 2019

Op zaterdag 18 mei kan je 10 van onze wijnen proeven met de 3 A's en gestoofde lamsnek. Het kost € 15,- en we starten om 16 uur. 
Schrijf je nu in door een mail te sturen naar bestel@wijnwerk.eu
en € 15,- over te maken op NL77 KNAB 0257 4355 49.

Openingstijden aan de Samuel Mullerstraat 6, Rotterdam:
Vrijdagen geopend van 17 tot 19 uur.
Zaterdagen geopend van 15 tot 17 uur.


Wijnwerk op de Rotterdamse Oogstmarkt
Op zaterdag 1 juni staan we voor het eerst op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. Wordt het een succes dan zullen jullie ons er vaker zien! 

Ansjovis, Asperges en Aardbeien
In mei gaat het hart van jagers, verzamelaars en liefhebbers van lekker eten en drinken sneller kloppen. Wijnwerk heeft net een verse selectie nieuwe wijnen binnen en in Bergen op Zoom is het seizoen van de 3 A's aangebroken. Tijd voor Ansjovis, Asperges en Aardbeien! In mei en juni wordt door de familie van Dort, de laatste 'Weervissers' van de Oosterschelde, de Bergse Ansjovis gevangen. Het is nog erg koud dus de vangst is nog beperkt maar de bijvangst, op ansjovis jagende jonge geep, is ook erg lekker. Als de temperatuur van het water stijgt wordt er ook makreel en af en toe pijlstaart of zeekat gevangen.

IPO studenten ontwerpen voor Wijnwerk
De afgelopen maanden hebben leerlingen van het IPO, Industrieel Product Ontwerpen in Rotterdam, voor ons een product ontworpen waarmee je het makkelijk wordt gemaakt om 2 dozen ofwel 12 flessen wijn op de fiets te vervoeren. Vrijdag 17 mei worden de ontwerpen aan ons gepresenteerd. De beste ontwerpen worden vanaf 17 mei tot 1 juni bij ons getoond en kunnen eventueel door jullie getest worden.Onze wijn nu ook te koop bij de ANSJOVISSERS in Bergen op Zoom.

1 mei 2019

Vandaag is de eertse ansjovis van het jaar gevangen door de familie van Dort, de weervissers van de Oosterschelde. Ook de bijvangst is te koop zoals geep en later in het seizoen makreel.
Ze verkopen er onze wijnen bij. Een ideale 'one stop shop'
Familie van Dort, Artilleriestraat 63, Bergen op Zoom.

U kunt ook in Rotterdam terecht vrijdag tussen 16 en 18uur of op afspraak.
Gijs  | 06 415 93 622  &  Stijn | 06 421 08 142  |  info@wijnwerk.nl

Vanaf 2 doosjes brengen we de wijn gratis in Rotterdam, Schiedam, Delft en Den Haag.
Voorjaarswijn

18 april 2019

Zin in lekkere voorjaarswijnen?

Kom ze halen!

We zijn iedere vrijdag geopend van 16 tot 18 uur.

Samuel Mullerstraat 6, Rotterdam

info@wijnwerk.eu
 Nieuwe oogst proeverij vrijdag 19 & zaterdag 20 april.

12 april 2019

We hebben onze zoektocht voortgezet en de collectie uigebreid met bijzondere wijnen uit de Chinon, Vendômois, Touraine en voorjaarswijnen van de Atlantische kust. Ook onze nieuwe, onafhankelijke biologische boeren maken karaktervolle wijnen, waarbij de typische Loire druiven en het terroir optimaal tot hun recht komen. Komende weken publiceren we de wijnen en hun boeren op deze site.
Tijdens de proeverijen op vrijdag 19 april en zaterdag 20 april schenken we 8 nieuwe wijnen waaronder:  'Folle Blanche' 2018 van Domaine de la Bregeonette, 'Gris' 2018 van Patrice Colin (Pineau D'Aunis) en 'Cot' 2018 van Domaine des Roy

Vrijdag van 17:00 tot 19:00 uur en Zaterdag van 15:30 tot 18:00 uur.

Inschrijven:
Schijf je nu in door een mail te sturen naar info@wijnwerk.eu 
en € 7,50 p.p. over te maken op NL77 KNAB 0257 4355 49 t.n.v. Wijnwerk.
Vermeld in de mail of je vrijdag of zaterdag komt.IEDERE VRIJDAG GEOPEND VAN 4 TOT 6 UUR.

15 maart 2019

We hebben altijd diverse flessen open.

Je kan ook op afspraak langskomen of per mail bestellen.
Vanaf 2 doosjes leveren we gratis in Rotterdam, Schiedam, Delft en Den Haag.

We zien jullie graag aan de proeftafel op de Samuel Mullerstraat 6.Terug van een geslaagde proefreis!

13 februari 2019

De eerste week van februari hebben we onze zoektocht naar bijzondere Loire wijnen voortgezet. We hebben diverse boeren in de Touraine bezocht en de biologische wijnsalons in Angers. Komende weken maken we een selectie die we in het voorjaar presenteren.
We hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om nieuwe voorraad Crémant de Loire 'Alma' en de Chenin blanc sec 2018 mee terug te nemen. Daarnaast was er nog plek voor een aantal 5 liter BiB's Saint Nicolas de Bourgeuil 'Chevrette' 2017 die we ook in de fles verkopen.

Iedere vrijdag geopend van 4 tot 6 uur, kom proeven!
We hebben altijd diverse flessen open.
 
Je kan ook op afspraak langskomen of per mail bestellen.
Vanaf 2 doosjes leveren we gratis in Rotterdam, Schiedam, Delft en Den Haag.

We zien jullie graag aan de proeftafel op de Samuel Mullerstraat 6.
Op zoek naar nieuwe wijnen langs de Loire.

8 januari 2019

Begin februari vervolgen we onze zoektocht naar bijzondere wijnen langs de Loire. We starten op de biologische wijnbeurs van Anger 'Le Levée de la Loire'. Vervolgens bezoeken we een aantal biologische boeren in de Touraine om hun wijn te proeven. We maken tijdens onze trip van de gelegenheid gebruik om de voorraad aan te vullen, zodat ook de Crémant de Loire 'Alma' in februari weer leverbaar is.
In het voorjaar presenteren we de nieuwe wijnen op de site en tijdens een voorjaarsproeverij.

WIJN BESTELLEN?
U kunt onze wijn via de website per mail bestellen, vanaf 2 doosjes leveren we gratis in Rotterdam, Schiedam, Delft en Den Haag.
Langskomen aan de Samuel Mullerstraat 6 kan natuurlijk ook, bel of mail even wannneer je komt.

MET EEN GROEPJE KOMEN PROEVEN?
Maak een afspraak dan maken we een mooie selectie wijnen om te proeven.Eindejaarsproeverij zaterdag 22 december

16 december 2018

Zaterdag 22 december organiseren we onze eindejaarsproeverij. De gelegenheid om je wintervoorraad aan te vullen en bijzondere wijnen voor de feestdagen in te slaan. Tijdens de proeverij schenken we 8 wijnen waaronder de feestelijke Crémant de Loire 'Alma', de uitzonderlijke Savennières 'Domaine aux Moines' en de geraffineerde Saumur Champigny 'le Petit Saint Vincent'. Om de vakantie goed in te luiden hebben we natuurlijk iets lekkers bij de wijn!
De proeverij start om 15:30 uur.
INSCHRIJVEN:
Schijf je nu in door een mail te sturen naar info@wijnwerk.eu en € 7,50 p.p. over te maken op NL77 KNAB 0257 4355 49 t.n.v. Wijnwerk. 

Deze week zijn we open maandag t/m vrijdag van 16:00 tot 18:00 uur.
Iedere zaterdag geopend van 15 tot 17uur

22 november 2018

Tot aan de kerst kan je iedere zaterdag langskomen aan de Samuel Mullerstraat 6 in Rotterdam voor feestelijke wijnen. Er staan altijd wel een paar flessen open. Ben je niet in de gelegenheid langs te komen dan kan je ook gewoon bestellen. In Rotterdam, Schiedam, Delft en Den Haag bezorgen we vanaf twee doosjes gratis.Proeverijen zaterdag 17 en zondag 18 november.

12 november 2018

Komend weekend houden we onze eerste proeverij. Ben je geïnteresseerd meld je dan aan door een mail te sturen naar info@wijnwerk.eu en laat daarin weten of je zaterdag of zondag komt.Vis moet zwemmen

1 november 2018

Vis moet zeker zwemmen en dan bij voorkeur in een Loirewijn.

Dat kan in een lekkere fris-zure Muscadet Sèvre et Maine zijn.
Maar ook met een licht gekoelde Saint Nicolas de Bourgeuil combineert een vis uitstekend.De eerste flessen wachten op de klanten

15 oktober 2018

In de gloednieuwe cave van Wijnwerk ligt de oogst van onze eerste import trip opgeslagen.

Vanaf de entree in de nieuwe cave, links in beeld, liggen de flessen stroomopwaarts gesorteerd opgeslagen.
Van Haute Févrie als vertegenwoordiger van de AOC Muscadet Sevre et Maine tot Domaine Menard in de AOC Bourgeuil.De wijn is onderweg

12 oktober 2018

Wijnwerk onderweg naar domain Petit Bondieu in de Bourgeuil.

Als ware het 'la Poste' rijdt Wijnwerk met de gele Caddy en in bijpassende kleur uitgevoerde aanhanger langs de geselecteerde wijnboeren om de eerste lading wijn op te halen.