WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Van Nantes tot Nevers, van Gros Plant tot Sancerre.

Wijnwerk - Stijn Brakkee & Gijs Niemeijer -  importeert en verkoopt wijnen uit de Loire van kleine, onafhankelijke wijnmakers die biologische, biodynamische en natuur wijnen maken. Zuivere wijn met respect voor mens en natuur.


Uit liefde voor eten en drinken, koken en sjouwen, jagen en verzamelen zijn we al jaren op zoek naar mooie, pure producten. Zo sprokkelen we onze kokkels, oesters, kreukels, garnalen, krabben en wieren uit de Oosterschelde. Ons biologisch desembrood bakken we met meel uit Noord Frankrijk. En onze wijn zoeken we langs de Loire. Gijs zweert al jaren bij een licht gekoelde Saint Nicolas de Bourgueil en Stijn's hart gaat sneller kloppen als hij de zilte geur van de Gros Plant ruikt. 
De Loire is zo bijzonder omdat het een compleet palet aan wijnen biedt met een heel eigen karakter. Omdat  Loire wijnen in Nederland relatief onbekend en dus niet makkelijk te krijgen zijn gaan we daar zelf verandering in brengen. April 2018 zijn we gestart in Nantes. We zoeken onze wijnen stroomopwaarts; bij kleine, onafhankelijke, biologische boeren die zuivere wijn maken met respect voor mens en natuur.

Openingstijden Wijnwerk-winkel
Vrijdag van 15 tot 18 uur
Zaterdag van 12 tot 17 uur


Webwinkel
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.Proeverij zondag 4 juni 16 uur

dinsdag 30 mei 2023
Zondag 4 juni 16 uur organiseren we een proeverij met 15, vooral nieuwe wijnen zoals: Popopop! Pet Nat van Maunoury, Chardonnay van Domaine Haute Févrie en Hapax, oranje Sauvignon van Les Jardins de Theseiis. Maar ook BiB sur Mer Rosé en Á l'Orée Rouge van L'Orée du Sabia en Dôme, een Gamay met een puntje Chardonnay van Les Chemins de l'Arkose uit de Auvergne. Natuurlijk hebben we ook wat bij de wijn.

Schijf je in door een mail te sturen naar info@wijnwerk.eu waarin je aangeeft met hoeveel mensen je komt. Je krijgt vervolgens van ons een bevestigingsmail waarna je, om je reservering definitief te maken, € 17,50 p.p. kan overmaken op NL77 KNAB 0257 4355 49 t.n.v. Wijnwerk.

Als je niet op de proeverij kan komen kan je natuurlijk altijd een proefdoos bestellen. We bezorgen al vanaf 1 doos gratis in Rotterdam en Schiedam:
LEES MEER

Meld je aan voor de nieuwsbrief