WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Van Nantes tot Nevers, van Gros Plant tot Sancerre.

Wijnwerk - Stijn Brakkee & Gijs Niemeijer -  importeert en verkoopt wijnen uit de Loire van kleine, onafhankelijke wijnmakers die biologische, biodynamische en natuur wijnen maken. Zuivere wijn met respect voor mens en natuur.


Uit liefde voor eten en drinken, koken en sjouwen, jagen en verzamelen zijn we al jaren op zoek naar mooie, pure producten. Zo sprokkelen we onze kokkels, oesters, kreukels, garnalen, krabben en wieren uit de Oosterschelde. Ons biologisch desembrood bakken we met meel uit Noord Frankrijk. En onze wijn zoeken we langs de Loire. Gijs zweert al jaren bij een licht gekoelde Saint Nicolas de Bourgueil en Stijn's hart gaat sneller kloppen als hij de zilte geur van de Gros Plant ruikt. 
De Loire is zo bijzonder omdat het een compleet palet aan wijnen biedt met een heel eigen karakter. Omdat  Loire wijnen in Nederland relatief onbekend en dus niet makkelijk te krijgen zijn gaan we daar zelf verandering in brengen. April 2018 zijn we gestart in Nantes. We zoeken onze wijnen stroomopwaarts; bij kleine, onafhankelijke, biologische boeren die zuivere wijn maken met respect voor mens en natuur.

Openingstijden Wijnwerk-winkel
Vrijdag van 15 tot 18 uur
Zaterdag van 12 tot 17 uur


Webwinkel
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.Winter Proeverij & Proefdozen

26 november 2023
Eindejaarsproeverij
Zondag 10 december organiseren we voor de 5e keer onze Eindejaarsproeverij; dé gelegenheid om je wintervoorraad aan te vullen en bijzondere Loire wijnen voor de feestdagen uit te kiezen. Tijdens de doorlopende proeverij staan 15 wijnen open die je zelfstandig kan proeven waaronder de nieuwe aanwinsten. Bij de wijn hebben we kaas & boter met brood van Stijn. Om de toeloop te spreiden horen we graag of je om 14,15,16 of 17 uur wil starten.
Schijf je in door een mail te sturen naar info@wijnwerk.eu waarin je aangeeft met hoeveel mensen je komt en welke starttijd je voorkeur heeft. Je krijgt dan van ons een bevestigingsmail, waarna je € 17,50 p.p. kan overmaken op NL77 KNAB 0257 4355 49 t.n.v. Wijnwerk. Daarna is je inschrijving definitief.

Proefdoos winter- klassiek of natuur met € 10,-  korting
Speciaal voor de wintermaanden hebben we twee proefdozen samengesteld met biologische en biodynamische wijnen om lekker voor de kachel en bij de winterdis te drinken. Één puur natuur en één met meer klassieke wijnen. De proefdozen Wit, Rood en Rosé zijn vernieuwd.

    Proefdoos winter - klassiek
    Proefdoos winter - natuur
    Proefdoos Wit
    Proefdoos Rood
    Proefdoos Rosé


LEES MEER

Meld je aan voor de nieuwsbrief