WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Van Nantes tot Nevers, van Gros Plant tot Sancerre.

Wijnwerk - Stijn Brakkee & Gijs Niemeijer -  importeert en verkoopt wijnen uit de Loire van kleine, onafhankelijke, biologische boeren die zuivere wijn maken met respect voor mens en natuur.

Uit liefde voor eten en drinken, koken en sjouwen, jagen en verzamelen zijn we al jaren op zoek naar mooie, pure producten. Zo sprokkelen we onze kokkels, oesters, kreukels, garnalen, krabben en wieren uit de Oosterschelde. Ons biologisch desembrood bakken we met meel uit Noord Frankrijk. En onze wijn zoeken we langs de Loire. Gijs zweert al jaren bij een licht gekoelde Saint Nicolas de Bourgueil en Stijn's hart gaat sneller kloppen als hij de zilte geur van de Gros Plant ruikt. 
De Loire is zo bijzonder omdat het een compleet palet aan wijnen biedt met een heel eigen karakter. Omdat  Loire wijnen in Nederland relatief onbekend en dus niet makkelijk te krijgen zijn gaan we daar zelf verandering in brengen. April 2018 zijn we gestart in Nantes. We zoeken onze wijnen stroomopwaarts; bij kleine, onafhankelijke, biologische boeren die zuivere wijn maken met respect voor mens en natuur.


Bijdewijn

donderdag 2 juli 2020
Sinds kort hebben we op de website de rubriek Bijdewijn, waar je Wijnwerkproducties kunt vinden zoals onze Vlierbloesemsiroop en Wijnazijn. Daarnaast verkopen we er de befaamde Bergse Ansjovis van de Weervissers uit Bergen op Zoom, de familie van Dort. Helaas wordt er dit jaar weinig gevangen maar gelukkig staat er nog genoeg op zout van het overvloedige jaar 2019.

Proefdoos Zilte Zomerwijn met € 7,50 korting
Het Buchot Mosselseizoen is gestart, de heerlijke kleine Franse paalmosseltjes zijn al op diverse plaatsen te krijgen terwijl we nog wachten op de Zeeuwse. Wat is er lekkerder bij dan een heerlijk glaasje tintelende Muscadet? Weinig, maar naast 3 verschillende Muscadet's - Haute Févrie 2019 en Clos Joubert 2018 van Sébastien Branger en de Cru Communal Vallet 2017 - hebben we de Folle Blanche 2019 en de rode Cabernet Franc 2019 van Stéphane Orieux in de Proefdoos gestopt. Deze doen het ook uitstekend bij een mosseltje.

Wijnwerk Bij:
Jammer genoeg kunnen we nog altijd niet op de Rotterdamse Oogstmark XXL schenken. Je kan onze Grolleau Gris, Grolleau Rosé en rode BiBwijn van Domaine Rochuard wel om de hoek kopen bij Regina aan de Zwaanshals 325c. Ook Marco van Rechtstreex- Tussendijken en Middelland verkoopt onze wijn. Daarnaast staan we op de wijnkaart van een groeiend aantal restaurants waaronder: Sans Frou Frou en Op Het Dak in Rotterdam, Lakila in Delft en Ferdinands in Dordrecht.

Bij Wijnwerk
Vanaf zaterdag aanstaande kan je de producten van de Floating Farm uit de haven van Rotterdam afhalen en kopen bij Wijnwerk. Ze nemen melk, yoghurt, hangop en karnemelk mee. Je kan alle producten ook proeven.
Ze nemen Melk, yoghurt, hangop en karnemelk mee. Je kan alle producten ook proeven.

Openingstijden winkel
We iedere zaterdag open van 12 tot 17 uur. Je kan ook op een andere dag van de week op afspraak langs komen.

iDEAL webwinkelen bij Wijnwerk
Je kan je Wijn en Bijdewijn producten ook bestellen in de webwinkel. In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 of 12  (eventueel verschillende) flessen voor € 7,50. In Rotterdam en Schiedam bezorgen we vanaf 1 doos, met 6 eventueel verschillende wijnen, gratis.
LEES MEER

Meld je aan voor de nieuwsbrief