WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

 Wijnwerk, 2021, Loirewijn, domaine de la Parentière, Plantet, Folle Blanche

Nieuwe wijnen, wijnwerkproducties 2022

6 juni 2022

Nieuw binnen!
Uit de Nantaise hebben we twee nieuwe wijnen van Michel en Guillaume Ménager van Domaine de la Parentière. De Ménagers zijn‘natuurwijnmakers’ avant la lettre. Zij werken zoals hun grootvader dat al deed, biologisch, zonder chemische middelen op het land en zonder toevoegingen in de wijn. Behalve wijn verbouwen ze ook graan, aardappels en uien en dat is uitzonderlijk in de wijnwereld waar monocultuur de standaard is. Ze maken bijzondere wijnen!

Le 54 l'Original is een rode wijn van de vergeten druif Plantet 54-55. Een kruising ontwikkeld om goed weerstand te bieden tegen voorjaarsvorst en meeldauw, ideaal voor de Pays - Nantaise.
Het is een druif die een wijn oplevert met een unieke, frisse - framboosachtige smaak. Verrassend genoeg lekker bij veel gerechten, dus experimenteer er op los!
Fraîcheur Iodée de l'Atlantique is een witte wijn van de Folle Blanche die de Ménager's componeren door geduldig de rijping 'sur lie' af te wachten tot de juiste diepte verkregen is, dat kan meer dan een jaar
duren. Soms kiezen ze er zelfs voor om 2 jaargangen te combineren, vandaar dat een jaartal op het etiket ontbreekt. De naam doet de wijn eer aan; een vleugje iodée en de frisheid van een Atlantische bries!

Van Julien Pinon hebben we de Vouvray sec - Bon Pinon 2020 binnen. Als ode aan zijn grootvader heeft hij van 100 jaar oude stokken deze Vouvray gemaakt, op dezelfde manier als in die tijd gebruikelijk, dus puur natuur! Ook het etiket is een herdruk van het origineel van zijn Opa. Een mooie Chenin, ingetogen met een vleug acacia honing en een appeltje.

Het wachten was op de botteling van de Berceau des Fées 2021 van Tessa Laroche. Het is gelukt, hij zit op de fles maar door de voorjaarsvorst in 2021 wel in heel bescheiden mate. We hebben dus maar een klein beetje kunnen inkopen. Van de Savenièrres Roche aux Moines, een chenin die geschikt is om te laten verouderen, hebben we naast de  2020 ook nog wat 2018 ingekocht.

Vlierbloesemsiroop en Wijnwerkazijn gebotteld
Onze wijnwerkproducties 2022 zijn weer te koop. De Vlierbloesemsiroop en Wijnazijn zijn net gebotteld. Je kan ze op de website vinden onder het kopje Bijdewijn.


< Glaswerk van Wijnwerk    |    De wijnen van Sanzay >