WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Nieuwe Boeren - Nieuwe Wijnen

9 september 2021

Op wijnspeurtocht langs de Loire, hebben we 3 nieuwe vignerons ontdekt. We stellen ze graag voor.
Bastien Mousset van l'Oée du Sabia noemt zich zelf Vigneron Oceanique, dat proef je in de ‘fraîcheur et la salinité’ van zijn wijnen. De wijngaarden liggen dan ook direct achter de stranden van Sables d’Olonne in één van de vijf Fiefs Vendéens, de zuidwestelijke uithoek van de Loire. Zijn witte à l'Orée smaakt als een duik in de bruisende branding.
We waren op zoek naar een Cabernet Franc met kracht en elegantie, die hebben we gevonden bij Amandine Brunet van Domaine l’Enchantoir, aan de voet van de Puy Notre Dame in Saumur. Ze maakt wijnen die precies aan onze wens voldoen; Le Pieds a l’Étrier en l’ilot des Biches. In de 'chai' werd tijdens ons bezoek een verrassende Anjou Rouge in 5L BiB 'gebotteld', die konden we niet laten staan.
Vincent Roussely maakt in het hart van de Touraine een grote diversiteit aan Sauvignon wijnen. Wij kiezen zijn jonge Sauvignon 'l’Escale' in 5L BiB; sappig, floraal fruitig met een bite. Ook zijn fris-fruitige Gamay in BiB 'Canaille' hebben we in het assortiment opgenomen.
Van Domaine Dhommé introduceren we een Anjou Villages; Les Oiselles, een pure Cabernet Sauvignon, stevig, vol en zwartfruitig.
Voor de Folles Bruyères, die tot voorjaar 2022 is uitverkocht, hebben we een waardige vervanger gevonden. Les Lys is een gulle, avontuurlijke wijn van Cabernet Franc en Côt. Je herkent in de stijl van de wijn direct de wijnmaker Domaine Montoray.

Wijnwerk op de Rotterdamse Oogstmarkt
Op de zaterdagen 18 september, 16 oktober en 20 november staan we op de Rotterdamse Oogstmarkt op het Noordplein. We hebben diverse wijnen open, kom langs om te proeven, een glas te drinken of een fles te kopen. De winkel aan de Samuel Mullerstraat is op deze zaterdagen ook gewoon open!

Proefdozen Wit, Rosé en Rood vernieuwd
Proefdoos Wit, Proefdoos Rosé en Proefdoos Rood
In de winkel kan je je eigen proefdoos van 6 flessen samenstellen met op alle flessen de dooskorting.

Webwinkelen
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we meestal de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.

Openingstijden Wijnwerkwinkel
Vrijdagmiddag van 16 tot 18 uur en zaterdag van 12 tot 17 uur< Ménard, klein uit overtuiging!    |    Wijnen van Wijnwerk bij Bistrot du Bac >