WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Ménard, klein uit overtuiging!

27 oktober 2021

Op het moment dat Hervé Ménard in 1994 het domein in de Bourgueil overneemt van zijn vader is het een middelgroot bedrijf. De 17 hectare beperken Hervé in de manier waarop hij wijn wil maken. Uit liefde voor de wijnstok, de grond en het paard neemt hij het rigoreuze besluit 14 hectare te verkopen en de omslag naar biologisch te maken. Hij behoudt zijn mooiste wijngaarden op 3 verschillende terroirs om de diversiteit in zijn Cabernet Franc wijnen te bewaren. Sindsdien bewerkt hij het land met zijn 2 werkpaarden, Terroir & Tempette. Inmiddels heeft hij er een paard en een halve hectare bij waarop hij, tegen de regels van de appelation in, Chenin wijnstokken heeft aangeplant. We zijn benieuwd naar de eerste jaargang die in het voorjaar 2022 wordt gebotteld. Zijn 3 Bourgueils stoppen we alvast in een proefdoos!

Proefdoos Ménard & Proefdoos Herfstwijn met € 7,50 korting!
Naast de Proefdoos Ménard hebben we ook een Proefdoos Herfstwijn samengesteld met o.a. Les Fresnaies van Domaine Dhommé, een Chenin op hout gerijpt die super combineert met zuurkool. En Pierre Francois van Patrice Colin, heerlijk bij hutspot en paddestoelgerechten.

Wijnwerk-winkel ook op woensdag en donderdag geopend!
Vanaf woensdag 3 november is de winkel aan de Samuel Mullerstraat, naast vrijdag en zaterdag, ook op woensdag en donderdag open van 12 tot 18 uur. Op die dagen staat Anne in de winkel, zij kan jullie uitstekend adviseren dankzij haar uitgebreide wijnkennis en voortreffelijke smaak. Ook op de oogstmarktdagen bemant zij de winkel.

Marktdagen
Op iedere 3e zaterdag van de maand staan we op de Rotterdamse Oogstmarkt; 20 november en 18 december. Dit jaar is de Rotterdamse Oogst - Kerstmarkt op donderdag 23 december, natuurlijk zijn we dan ook van de partij!< Wijnwerk met 2 wijnen bij de beste 60 van Klei!    |    Nieuwe Boeren - Nieuwe Wijnen >