WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Nouveaux Vignerons - Nouveaux Vins!

15 november 2022

Half oktober, direct na de oogst, was hét moment voor een rendez-vous met nieuwe wijnmakers en zijn we afgereisd naar de Loire. Bij allen was de vinficatie in volle gang en hebben we als opwarmertje voor een proefsessie de fermenterende wijnen in de maak direct uit de stalen, betonnen en houten vaten geproefd. Verrassend en veelbelovend!

Drie ambitieuze jonge wijnmakers die, uit liefde voor het wijn maken, hun eigen bedrijf zijn gestart hebben we direct in de Wijnwerk familie opgenomen.

Jonathan Maunoury, van oorsprong chemicus, werkte in de kunststof industrie tot hij ontdekte dat aan de wijn die hij dronk wel 200 stoffen mogen worden toegevoegd! Genoeg aanleiding om oenologie te gaan studeren in Beaune met als doel wijn te maken zonder toevoegingen. Bij verschillende biodynamische wijnmakers heeft hij de finesse van het vak geleerd.

Bastien Rocour - is autodidact en heeft zijn stijl van wijn maken ontwikkeld door veel te proeven, te onderzoeken en te experimenteren. Dat resulteert in eigenzinnige wijnen, waaronder Elisabeth 2018; een originele Chenin met een lichte tinteling bij aandronk en daarna een caleidoscoop aan smaken!

Timothée Delalle heeft een meer klassieke weg gevolgd door na de wijnacademie eerst ervaring op te doen bij verschillende wijnmakers in Zwitserland en Montlouis. Toen de kans zich voordeed heeft hij het domein van zijn dromen overgenomen. Hij heeft de transitie naar biologisch gelijk ingezet en maakt zowel soepel fruitige als meer gelaagde wijnen.< Nieuwe ontdekkingen in aantocht.    |    Glaswerk van Wijnwerk >