WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Wijnwerk, proefdoos, Loirewijn, auvergne, Chenin, Gamay,  Suavignon,  Pinot Noir, Grolleau Gris

Nieuwe wijnen uit Quincy en Côtes du Forez

4 maart 2021

De wijnen van Gilles Bonnefoy uit Côtes du Forez hebben we sinds de biologische wijnbeurs in Angers, la Levée de la Loire 2020, in het vizier. Omdat de Côtes du Forez niet naast de deur is hebben we ze nu pas in huis. Les Vins de la Madone ligt vlak boven de oorsprong van de Loire, ter hoogte van Lyon, zo’n 200 kilometer onder Nevers. De wijnstokken van la Madone groeien op de hellingen van de uitgedoofde vulkanen van de Auvergne. Gilles werkt biodynamisch en in de wijnen die hij van de Gamay druif maakt proef je de vulkaan terug. Het zijn intense, uitgesproken wijnen waarin de goede eigenschappen van de Gamay optimaal uitkomen.
Ook nieuw in de collectie is de Quincy van Adèle Rouzé. Een fris mineralische Sauvignon met een vleugje zest, kenmerkend voor de streek. Adèle komt uit een wijnfamilie met een lange traditie. Sinds 2003 heeft ze haar eigen domaine en werkt ze vrijwel geheel biologisch. Van broer Côme hebben we de Reuilly rouge, waarvan de nieuwe jaargang nu ook binnen is.

Proefdoos Vers van de Pers met € 7,50 korting
Maak kennis met onze nieuwe aanwinsten en jaargangen; in een proefdoos combineren we de wijnen van Les Vins de la Madone en Adèle Rouzé met de nieuwe jaargangen: Reuilly Rouge 2019, Grolleau Gris 2020 en Chenin Sec 2020.

Openingstijden winkel
We zijn op zaterdag geopend van 12 tot 17 uur. In de winkel kan je je eigen proefdoos samenstellen; kies 6 verschillende wijnen uit en krijg op elke fles de dooskorting!

Webwinkel
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.< Extra openingstijden rond Hemelvaart & Pinksteren    |    Domaine des Sanzay >