WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Domaine des Sanzay

9 februari 2021

Het Domaine des Sanzay ligt midden in het wijndorp Varrains, het hart van de AOC Saumur Champigny. De huizen zijn opgebouwd uit kalkzandsteen dat ondergronds gewonnen is. Het dorp is hierdoor volledig ondertunneld, een uitkomst voor de wijnboeren, een betere plek voor vinificatie en wijnopslag bestaat niet.
Achter de gesloten kalkzandsteengevels van het dorp opent zich het landschap van glooiende kleinverkavelde wijngaarden. Didier Sanzay heeft verschillende percelen rond Varrains, alle op een basis van tufsteen.Tufsteen heeft de kwaliteit om water en warmte vast te houden waardoor de druiven optimaal kunnen rijpen.
In de 5e generatie Sanzay heeft iedereen zijn rol; Didier en zijn zoon Ludovic bestieren de wijngaard en maken de wijn, Céline doet de verkoop en ontvangt de gasten en haar zoon, een multitalent, ontwerpt de etiketten geïnspireerd op het landschap.

Proefdoos Domaine des Sanzay met € 7,50 korting
Om jullie te laten kennismaken met de wijnen van Sanzay hebben we een proefdoos met drie cuvées samengesteld: Les Bazilles 2019 - een kraakdroge chenin, een volle Saumur Rosé 2019 van Cabernet Franc en de geraffineerde Saumur Champigny Domaine 2018.

Openingstijden winkel
We zijn op zaterdag geopend van 12 tot 17 uur. In de winkel kan je je eigen proefdoos samenstellen; kies 6 verschillende wijnen uit en krijg op elke fles de dooskorting!

Webwinkel
Op de webwinkel kan je dag en nacht terecht. In Rotterdam en Schiedam leveren we ijs en weder dienende de volgende dag, al vanaf 1 doos met 6 (eventueel verschillende) flessen gratis!
In Nederland bezorgen we via DPD vanaf 1 doos met 3, 6 ,12 of 18  flessen voor  € 8,50.
< Nieuwe wijnen uit Quincy en Côtes du Forez    |    Met Wijnwerk de winter door >