WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Dessertwijn, Coteaux du Layon, Dhommé, 2017, Les Beauvais, Chenin, Wijnwerk, Loire, Loire wijnen, Nicolaas Klei, botrytis, pouriture noble

Les Beauvais 2018


Vigneron: Domaine Dhommé
AOC: Coteaux du Layon
Wijnstreek: Anjou
Druif: Chenin
Drinkadvies: 9 - 11°C | 2024 - 2033 of langer
Eetadvies: Poire belle Hèléne of andere desserts met chocola, ook heerlijk bij een peertje met Gorgonzola of Roquefort.


wit  |  12% |  50 cl
  


€ 18,25   
 
   BESTELLEN
vanaf 6 flessen
€ 18,75 per fles


De Chenin druif is een veelzijdige druif die zich ook uitstekend leent voor het maken van liquoreuse wijnen, dessertwijnen. In de beschutte rivierdalen van de Layon en de Aubance ontstaat in september-oktober vaak een ochtendmist die, als de dag opwarmt, weg trekt; de ideale omstandigheden voor de 'nobele rotting' van de Chenin druif door de Botrytis schimmel. In de Bordeaux maken ze Sauterne, in de Loire, wanneer de omstandigheden goed zijn, de betaalbare Coteaux du Layon. Deze Coteaux du Layon van Dhommé is gemaakt met 80% druiven met nobele rotting en smaakt geweldig. Eet er een peertje met Roquefort of 'Poire belle Hèléne' bij.
Deze Beauvais is opgevallen bij Nicolaas Klei tijdens het proeven voor zijn beste 60 wijnen van 2019. "Zoet Loirewit van de lastige Chenindruif is nauwelijks bekend. En dat moeten we zo houden, want daar hebben we de belachelijk lage prijs aan te danken. Niks zeggen dus. Stil genieten van deze fijnzinnige rijkdom"
 Fiche technique