WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Wijnwerk, Loirewijn, Brut, Pet Nat, Biologisch, wit, bubbel, rosé, rood, saumur, saumur champigny, chenin, chardonnay cabernet franc

Proefdoos Sanzay met € 7,50 korting


Vigneron: Domaine des Sanzay
AOC: Saumur
Wijnstreek: Saumur
Druif: Chenin, Chardonnay, Cabernet Franc

divers  |  13 tot 14% |  450 cl
  


€ 84,25   
 
   BESTELLEN
Van € 91,75 voor € 84,25


Domaine des Sanzay ligt in het wijndorp Varrains, even ten zuiden van Saumur. De Saumurois is vooral bekend om de mouserende wijnen van Chenin en Chardonnay. Ook de rode Cabernet Franc wijnen uit Saumur Champigny en Saumur Puy-Notre-Dame zijn van bijzonder hoge kwaliteit. Ons assortiment Sanzay wijnen laat goed zien wat de streek te bieden heeft.

Les Bazilles 2020 : Een kraakdroge, mineralische Chenin Blanc van een kalk-klei perceel dat uitkijkt over de Loire bij Montsoreau.
Brut 400 : Een Brut gemaakt van Chenin en Chardonnay op de Méthode Ancestrale, ofwel een Petillant Naturel; een droge feestelijke bubbel.
Saumur Rosé 2020 : Volle, fruitige Rosé van Cabernet Franc lekker met een salade Chèvre Chaude.
2x Saumur Champigny - Domaine 2020 : Deze Cabernet Franc groeit op tufsteen, is geraffineerd en zit vol donker fruit. Combineert uitstekend met op de huid gebakken Kabeljauw met dezelfde wijn in de saus.
Vieille Vignes 2019 : Saumur Champigny van oude Cabernet Franc stokken, gerijpt op houten barriques. Stevige rood, zwart fruit, verfijnd hout op de achtergrond met een lange weelderige afdronk.