WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn

Thomas Pichet

Touraine - Ouest

Thomas Pichet voorheen Domaine du Petit Bondieu is vanaf 2013 biologisch gecertificeerd en staat bekend om de constante hoge kwaliteit van zijn wijnen. Sinds enkele jaren heeft Thomas de leiding in het familie bedrijf in Restigné waar zijn vader Jean-Marc nog steeds volledig meewerkt.

De wijngaarden liggen verspreid in de Bourgueil op verschillende gronden. Zo groeien de wijnstokken voor de cuveé Vendôme op de lager gelegen zand-grind grond. De Vendôme wordt op lage temperatuur gegist zodat de pure fruitsmaak, zo kenmerkend voor dit terroir, zoveel mogelijk bewaard blijft. Dit levert een smaakvolle fruitige wijn die jong gedronken moet worden.
De druiven voor de cuveé Couplet groeien op de hoger gelegen kalk-kleigrond. Om dit terroir volledig tot zijn recht te laten komen wordt deze wijn gegist op een iets hogere temperatuur en vervolgens rijpt de wijn nog 12 maanden op barriques. De tannines en fenolische verbindingen worden zo maximaal uit de druivenschillen losgemaakt. Hierdoor ontstaat een complexere wijn die goed kan ouderen.
Celeste 2018
Thomas Pichet
Bourgueil | Cabernet Franc
 rood | 13% | 75 cl
 | 

€ 10,25
   LEES MEER
vanaf 6 flessen
€ 10,75 per fles
NOG 4 FLESSEN OP VOORRAAD