WIJNWERK
voor Loirewijn

WIJNWERK
voor Loirewijn
Van Nantes tot Nevers, van Gros Plant tot Sancerre.

Wijnwerk - Stijn Brakkee & Gijs Niemeijer -  importeert en verkoopt wijnen uit de Loire van kleine, onafhankelijke, biologische boeren die zuivere wijn maken met respect voor mens en natuur.

Uit liefde voor eten en drinken, koken en sjouwen, jagen en verzamelen zijn we al jaren op zoek naar mooie, pure producten. Zo sprokkelen we onze kokkels, oesters, kreukels, garnalen, krabben en wieren uit de Oosterschelde. Ons biologisch desembrood bakken we met meel uit Noord Frankrijk. En onze wijn zoeken we langs de Loire. Gijs zweert al jaren bij een licht gekoelde Saint Nicolas de Bourgueil en Stijn's hart gaat sneller kloppen als hij de zilte geur van de Gros Plant ruikt. 
De Loire is zo bijzonder omdat het een compleet palet aan wijnen biedt met een heel eigen karakter. Omdat  Loire wijnen in Nederland relatief onbekend en dus niet makkelijk te krijgen zijn gaan we daar zelf verandering in brengen. April 2018 zijn we gestart in Nantes. We zoeken onze wijnen stroomopwaarts; bij kleine, onafhankelijke, biologische boeren die zuivere wijn maken met respect voor mens en natuur.


JUNI BiB MAAND!

donderdag 30 mei 2019
Juni, de maand van de Bag in Box.
Domaine Ménard is op en top bio en Hérve Ménard bewerkt zijn 3 hectare met behulp van zijn paard. Van de Cabernet Franc druif maakt hij een stoere Bourgueil die barst van het zwarte fruit. Hérve is op verzoek van zijn klanten 'Le Jardin des Raisins' ook in 5 liter BiB's gaan verkopen zodat zij zonder te veel sjouwwerk deze heerlijke wijn in ruime hoeveelheid in huis kunnen halen voor een vriendelijke prijs. In Rotterdam zijn de BiB's ook een succes, de 2017 was in korte tijd uitverkocht. Gelukkig hebben we nu de 2018 ruim op voorraad. Door het succes van de Ménard BiB hebben we Vignes d'Alma en Domaine Chevrette gevraagd of zij hun wijn ook in BiB's aan ons kunnen leveren waardoor we nu 4 wijnen in BiB aanbieden.
Komende weken zetten we de BiB's in het zonnetje, kom ze proeven!

Openingstijden
Vrijdag van 17 - 19 uur
Zaterdag van 15 - 17 uur
Samuel Mullerstraat 6, Rotterdam

LEES MEER

Meld je aan voor de nieuwsbrief